27
nov

Kancelárie Reding – Stein 2 Offices

Autori: Ing. arch. Peter Kuklica, Ing. arch. Martin Smerek, Ing. arch. Mgr. art. Juraj HubinskýInvestor: REDING s.r.o.Podlažná plocha: 440 m2Návrh: 2017 – 2018Realizácia: 2018 – 2018Adresa: Legionárska 20, Bratislava, SlovenskoPublikované: 27. november 2018

Pracovné prostredie prechádza v poslednom období výraznou transformáciou. Mnohé stereotypy sa postupne menia s príchodom nových technológií a spôsob fungovania firmy sa vyvíja. Architekt má pri navrhovaní možnosť v značnej miere zasiahnuť do prevádzky a samotného fungovania pracoviska. Jedným z trendov pri tvorbe pracovného prostredia je sústredenie sa na spoločné priestory, kde môžu ľudia komunikovať „face to face“. Namiesto uzavretých zasadačiek, sa do kancelárií dostávajú menšie neformálne priestory na rýchle stretnutia. Osobný kontakt namiesto mailu a telefonátu je čoraz potrebnejší (najmä keď sa v množstve digitálnych informácií strácajú tie dôležité).

Pri navrhovaní interiéru kancelárií v novom administratívnom objekte na mieste bývalého pivovaru Stein sa autori zamerali najmä na prehľadné členenie otvoreného priestoru a prepojenie pracoviska a oddychových zón. Koncept návrhu spočíva v presvetlení hlbokej dispozície, vytvorení mutlifunkčných „mikropriestorov“ a povýšení chodieb na úroveň vhodnú pre spoločenskú aktivitu. Architekti používajú striedmu farebnosť. Vyhýbajú sa obvyklému presýteniu priestoru firemným vizuálom. Vsadili na funkčné materiálové riešenie, ktoré vhodne zapadá do konceptu. Kombinácia jasných požiadaviek klienta a dôvera v názor architekta, vytvorila vhodné podmienky pre úspešný výsledok. Ateliér Kuklica Smerek architekti venoval značnú pozornosť kvalite realizácie a detailu.

Čítajte viac